Terugblikken op de reünie

2023-12-17

Amica Mater, amicae, amicique,

Op 30 oktober jongstleden was het dan eindelijk zover, ons aller geliefde dispuut T.A.E.N.I.A. bereikte een historische mijlpaal waar al jaren naar werd uitgekeken; thans heeft het aloude en meest illustere dispuut van S.C.R.E.D. haar eerste eeuw doorstaan.

Op 4 november, de eerste zaterdag na onze dies natalis, organiseerden we een reünie om dit heugelijke feit breed te vieren. Met bijna 200 gegadigden, waaronder ongeveer 160 T.A.E.N.I.A.ni, beloofde het een mooie samenkomst te worden van ontmoeting en wederzien: tientallen lichtingen waren vertegenwoordigd, van nieuwbakken telgen die het clubhuis nog wekelijks bezoeken tot en met de allerwijste amicae en amici van weleer.

De dag begon met een gezamenlijke lunch ter socce, waarna de herfstregen getrotseerd werd voor een fotomoment in de Hooglandse Kerk. Dat het de nodige moeite kostte om iedereen goed in beeld te krijgen moge getuigen van de prachtige opkomst. Het spontane Carmen dat hierna volgde liet, in ieder geval op mij, ook een diepe indruk achter.

In de middag kon men zich vermaken met verschillende activiteiten: zo was er een boottocht, werd er gepoold, kregen geïnteresseerden een rondleiding door het pand, en laafden anderen zich bij de geopende bar. Ook was er een pubquiz, waaraan helaas subiet een einde kwam toen alle koolmonoxidemelders in het pand plots afgingen; later bleek het vals alarm, óók dat is SSR. Gelukkig kon men gauw door naar Scheltema voor het diner.

De reünie kwam daverend tot een einde met een feestelijke borrel, waarbij menig amice nog een dansje waagde. Heel veel dank aan allen die gekomen zijn en mee hebben geholpen om er een fantastische dag van te maken, ik heb enorm genoten.

T.A.E.N.I.A. hoog!

Am. Loogman

Groepsfoto in de Hooglandse kerk
Het weer mocht de pret op de boot niet drukken
De fotocollage werd enorm gewaardeerd
Album T.A.E.N.I.A.e laat haar werk zien
Wat is een verjaardag zonder taart
Nog een klein borreltje achteraf dan