Terugblikken op de Diesrally

2023-07-31

Op 17 juni jongstleden vond de Diesrally plaats, een adembenemende autorally die autoliefhebbers uit alle hoeken van SSR Leiden samenbracht. De rally, die naast Brasserie Cronesteyn begon, werd een spectaculaire vertoning van navigatiekunde, oplettendheid en ruzie achter het stuur, met een zestiental teams dat zorgde voor een onvergetelijke ervaring voor zowel coureurs als toeschouwers. Dat de toeschouwers niet wisten waar ze toeschouwers van waren, droeg enkel mee aan het plezier.

Met deze speurtocht van 120 kilometer langs de hoogtepunten van het Groene Hart en Boskoop probeerden de deelnemers zo goed en zo kwaad als het ging de route te volgen, en onderwijl ook een verzameling vermiste katten op te sporen. Langs de gehele tocht bevonden zich maar liefst 42 verloren katten, die door hun baasjes gemist werden, juist niet door hun baasjes gemist werden, of door Interpol gezocht werden. Tijdens de race werd mij gevraagd door een oplettende passant of deze beesten wel echt vermist waren. Ik kon de man niet in spanning houden.

Over niet in spanning gesproken, de race was spannend, maar aan het einde van de dag was er een uitslag. Hoewel teams ‘Schotland’ en ‘Joyride & de Moederbeesten’ zich kranig geweerd hebben, bleek ‘Alle andere auto’s’ toch het oplettendst. En om het in te wrijven waren ze ook nog sneller met het openen van hun overwinningschampagne. Daar mochten de verliezers dan weer van genieten. Gelukkig was het een mooie dag.

Het team van de dag
Sfeerimpressie tussen de weilanden
De oldtimers mogen de weg nog op
Even controleren hoeveel katten u gezien heeft
Champagne is om te delen

Met dank aan het commissariaat Camera Obscura voor de bovenstaande foto's. Tot slot hebben we sindsdien nog een laatste foto toegestuurd gekregen, van het team dat het verst verdwaald is van iedereen. Het is ons niet helemaal duidelijk hoe jullie hier zijn terechtgekomen, maar ik hoop dat jullie genoten hebben.