De brief

2023-01-01

Amicae, Amicique!

Zeven zijn er aangewezen. De dag is nabij. Ondanks dat het moederdier al bestond voordat er iets anders bestond, heeft zij zich pas aan een kleine groep mensen kenbaar gemaakt op 30 oktober 1923. Volgens gangbaar gebruik moet deze datum met enige regelmaat worden gevierd, echter na precies 100 jaar kan de viering geen gewone viering zijn.

Het moederdier roept. Niet alleen de zeven, niet alleen geïndexeerden, maar allen die nog ademen en de geest van het moederdier alom aanwezig voelen. Immer schijnt het licht op ons allen en verwarmt onze harten, hoofden en zielen.

Ik heb een droom dat wij op 30 oktober 2023 brood breken en ons laven aan drank en spijzen. Ik heb een droom dat wij op een boot de grachten van Leiden en omstreken onveilig maken. Ik heb een droom dat wij een jaar lang samen kunnen zijn op de vele gelegenheden waarop wij haar aanwezigheid vieren. Ik heb een droom dat T.A.E.N.I.A. hand in hand met SSR, de Universiteit en de stad Leiden een onvergetelijk jaar tegemoet gaat.

Net zoals wij niet kunnen ontsnappen aan de roep van het moederdier, zo kunnen wij niet ontsnappen aan de harde realiteit van de Gneutel. Er is geld nodig. Wij hebben u allen hard nodig om er een succes van te maken en om dit programma te kunnen realiseren. In de bijlage vindt u een greep uit de geplande activiteiten. Ik reken erop dat dit u kan inspireren tot een gulle gift. Wij zijn ook op zoek naar bedrijfssponsoring. Heeft u voor ons een contact of tip horen wij dat graag.

Er is een stichting opgericht met bijbehorende onderstaande gegevens waar uw giften verzameld worden, vragen gesteld kunnen worden en nformatie wordt gegeven. Gezien de plannen en het budget voeren wij een volledige boekhouding met tussentijdse verantwoording, niet alleen naar het dispuut. Uw bijdrage wordt dan ook uiterst zorgvuldig behandeld en verantwoordelijk gebruikt. Alle gelden komen ten gunste van het 100-jarig bestaan of het langdurig voortbestaan van T.A.E.N.I.A.

Met Amicale groet namens het Eeuwfeestcommissariaat, Amice Boland (Philip)

Vivat Crescat Floreat Magna Nostra T.A.E.N.I.A.