Het aftellen begint

2024-03-19

Amica Mater, Amici, Amiculique,

Het is duidelijk merkbaar, er hangt iets in de lucht. De dagen worden langer, het weer warmer, de vogeltjes beginnen te fluiten. In het illustere 2024 kan dat slechts een ding betekenen... de feestweken van het aloude en meest illusture dispuut T.A.E.N.I.A. staat voor de deur!

Twee weken lang aan festiviteiten, vreugde, en bovenal: amicitia. Vanaf zaterdag 6 april tot en met zaterdag 20 april is er van alles te doen, zowel op S.C.R.E.D. als op andere locaties.

Maar wacht, er is meer! Op Zaterdag 23 maart is er ook een weekendvergadering. Hier kunt u genieten van al het prachtigs dat een T.A.E.N.I.A. vergadering met zich meebrengt, zonder de last van verplichtingen op een werkzame morgen daaropvolgend.

Weekendvergadering

T.A.E.N.I.A. bestaat inmiddels 100 jaar. In die tijd is er veel veranderd in de wereld, en zo ook binnen ons dispuut. Toch bestaat er een kern van tradities en waarden die altijd hetzelfde zijn gebleven binnen T.A.E.N.I.A.

Als er een activiteit die altijd centraal aanwezig is geweest binnen het dispuut, is het wel de vergadering. Al sinds onze oprichting komen amici met elkaar samen om over het fijnere van het leven te disputeren en zo elkaar goed het vuur aan de schenen te leggen.

Dit jaar is, net zoals de voorgaande jaren, een van de vergaderingen van het Aloude in het weekend ingepland. Op zaterdag 23 maart bent u welkom te S.C.R.E.D. waar de weekendvergadering ter gelegenheid van het XXe Lustrum gehouden zal worden. Houd deze datum vooral vrij in uw agenda! Er zal gezorgd worden voor drankjes en een lunch.

We hopen dat u al geënthousiasmeerd bent om langs te komen, zelf hebben we er al enorm veel zin in. We hopen iedereen, jong en oud, te zien. Het belooft in ieder geval een bijzondere dag te worden. U kunt zich binnenkort op de website aanmelden.

Amicaliter, Am. Varnai, Am. Uppelschoten, Am. Van der Salm, Am. van Daal, Am. Kerkhoffs de Grauwe, Am. Mieog, Am. Brugman

Gala Event

Het moment om de 100ste verjaardag ook buiten T.A.E.N.I.A. officieel te vieren is aangebroken. De echte open activiteit, het openingsfeest, het Gala Event.

Laat de brullende negentientwintigerjaren herleven in de twintigtwintigerjaren en kom in flapper outfit, smoking, rokkostuum of iets anders leuks naar Grand Café de Burgt in Leiden op 6 april 2024 vanaf 20:00 in de Tuinzaal (beneden).

Er is een welkomstdrankje, hapjes, fotomuur, jazzcombo en DJ. (Afhankelijk van de kaartverkoop is er een beperkte hoeveelheid consumptie afgekocht.)

Laten we die avond zorgeloos feesten zoals ook 100 jaar geleden en vergeten dat het tien jaar later misschien wat minder optimaal was.

Komt allen!

Amicaliter,

Am. Blanken, Am. Fleur, Am. Boland

DiesWeken

De dies kruipt dichterbij. Nog maar 20 nachtjes slapen en het feest van de eeuw breekt aan. We kunnen zoiets echter niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de twee weken in aanloop naar de dies zal T.A.E.N.I.A. de soos heersen als nooit te voren en samen met alle leden die S.C.R.E.D. rijk is, onze eeuw vieren in amicale stijl.

Bereidt u voor op een cantus, bruine kroeg avond, zooipodium, debatwedstrijd en nog veel meer. Laat u onderdompelen in de amicitia die ons dispuut rijk is. Wij zien u graag daar.

Amicaliter,

Am. De Groot de Kleinere, Am. Boeve, Am. Poldervaart, Am. Van der Salm, Am. Orta, Ams. Güner